Sven Karuse

Äritarkvara nagu hea vein!

Juba enam kui 20 aastat on Balen OÜ hoolitsenud selle eest, et Eesti inimesed saaksid juua tõeliselt häid ja kvaliteetseid veine.

Lisaks veinidele tuuakse maale ja turustatakse kõike, mis veinikultuuri juurde kuulub – veiniaksessuaarid, -klaasid, -kapid. Baleni valikust võib leida ka kanget alkoholi, õlisid, pastakastmeid, kohvi, teed ja muud, kuid ettevõtte põhifookus on siiski veinidel.

Veinidesse investeerimine kogub populaarsust

Baleni tegevjuhi Tarmo Smalko sõnul oli nende ettevõte esimeste hulgas, kes asus 1997. aastal tegutsema veinide tippklassis, pannes rõhu just kvaliteetveinile. Selliste veinide valimisel tuleb hoolega pidada silmas piirkondi ja veinitootjaid. Balen teeb koostööd hoolega valitud tunnustatud veinitootjatega. Kuigi Baleni maaletoodud veine võib leida ka suurtest kauplustest, moodustavad ettevõtte põhiklientuuri nii Eesti tipprestoranid ja hotellid ning kui ka eraisikutest veinientusiastid. „Eestis on praeguseks päris palju tõsiseid veinihuvilisi, kes täidavad hoolega valitud toodetega oma veinikeldrit ja investeerivad veinidesse,“ räägib Tarmo.

Standard Books on maksimaalselt tööle rakendatud

Koostöö Excellenti meeskonnaga on võimaldanud Balenil võtta Standard Booksi äritarkvara võimalikult tõhusalt kasutusse. Tarmo Smalko sõnul ei ole Standard Booksile vastast. „Kliendisuhete haldamine, ostud-müügid, statistika, aruanded, laoarvestus – kõik toimib nagu kellavärk. Programmi on lihtne kasutada. Selleks et sellega hakkama saada, ei pea olema programmeerija. Kõik meie tööprotsessid on tehniliste võimalustega põimitud. Näiteks tuleb meil programmi märge, kui klient on endale teatud koguse veine broneerinud,“ selgitab Tarmo.

Aastate jooksul on Balenile loodud mitmeid erilahendusi, millest esimene sündis juba 15 aastat tagasi. Alkoholiseadus nõuab, et klient peab saama ostuga kaasa suure hulga tooteinfot – maht, alkoholiprotsent, alkoholiregistri kanne, partiinumber ja palju muud. Nii sündis erilahendusena saatelehe lisa, mis juriidilisest isikust kliendile vormub automaatselt. „Eraklient sellist lisa ei vaja ning saame programmis valida, kas panna saatelehe lisa juurde või mitte,“ täiendab Tarmo.

Alkoholimüüjatel tuleb iga kuu esitada riiklikule alkoholiregistrile aruanne. Aruanne loodi tarkvarasse erilahendusena, võttes aluseks programmi saatelehe lisa, ja nüüd hoiab see Baleni töötajate jaoks hulga aega kokku. Keeruline aruandlus valmib automaatselt ühe hetkega.

Kolmas erilahendus hõlmab pakendiaruandlust. See aruandlus sünnib laosissetulekute baasil ning kord aastas esitatav pakendiaruanne tuleb otse programmist, ilma et keegi peaks selle jaoks lisatööd tegema.

Alkoholikaubandus on reguleeritud valdkond ja Balen on elav näide ettevõttest, kus aruannete koostamine on jäetud äritarkvara kanda ning inimesed saavad pühenduda klientidele ja ettevõtte arendamisele. Tarmo sõnul on Baleni „ihukonsultant“ Excellentis neid väga palju toetanud ja kui on väiksem mure, siis saadakse ka kasutajatoest abi.

Kui maailm laieneb, siis Standard Books tuleb kaasa

Baleni esinduspood asub Tallinna lähedal Peetri külas Läike teel. Veinimüüja peab olema ka hea inimestetundja ja oskama klienti suunata. „Tihti astub meie juurde sisse inimene, kes ütleb, et „tahaks midagi head“. Selline ongi kõige keerulisem klient, sest on vaja hakata uurima, mis see „hea“ tema jaoks tähendab,“ kirjeldab Tarmo.

Klientide koolitamine on samuti üks Baleni missioonidest. „Inimene peab ikka oma maailma laiendama. Me korraldame nii veini- kui veiniklaaside koolitusi. Riedeli veiniklaasid on loodud viinamarjasordi eripära arvestades. Need klaasid on lahutamatu osa meie müügiportfellist,“ räägib ta. Kvaliteetse veini juurde kuulub enesestmõistetavalt ka kvaliteetne veiniklaas.

„Äritarkvara peab ettevõttega kaasa arenema,“ leiab Tarmo ning lisab, et Standard Books on pidevalt nende vajadustega sammu pidanud. „Kui peaksime arenguteed jätkama oma väikese vinoteegiga, siis olen kindel, et ka sel juhul oleks Standard Booksil meile täispakett lahendusi valmis,“ sõnab ta rahulolevalt.

Erilise kingi lugu

“Vajasime partnerile koostöö eest erilist veini. Tegu oli juhtumisi väga suure veinigurmaaniga, kes teab täpselt, mida tähendab väärt vein. Olen ise sellel alal pigem võhik ning rääkisin Balenisse sisse astudes kogu loo ära. Leidsime koos ideaalse veini, millel oli oma „lugu“. Tagasiside partnerilt ületas kõik ootused – ta oli ülirahul. Haruldane vein suutis üllatada” räägib Excellenti turundus- ja kommunikatsioonijuht Maret Luts

 

 

Standard Booksi versiooniuuendus, kevad 2024

22. apr. 2024

Versiooniuuendused

Standard Booksil on valminud uus versioon ning alustame järk-järgult klientide üle… Loe edasi

Willenbrock Baltic OÜ: tööleheveebi abil seadmete teenindusprotsessid ülevaatlikuks!

18. apr. 2024

Kasutajalood, Hooldusteenindus, Müük ja ladu

Raske- ja laotehnika edasimüüja Willenbrock Baltic OÜ jaoks katab Standard… Loe edasi

Flow Finance’i jaoks on Standard Books alati esimene valik

18. apr. 2024

Kasutajalood, Raamatupidamine

Raamatupidamisteenust pakkuva Flow Finance´i jaoks on Standard Books oma mitmekesiste… Loe edasi

Kristi Piper
projektijuht

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.

Liitu uudiskirjaga

Meie uudiskiri aitab Sul kursis olla viimaste Excellenti uudiste ja tootevärskendustega. Privaatsustingimustega saab tutvuda siin.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.