Maret Luts

TalTechis õpitakse raamatupidamist Standard Books äritarkvara peal

TalTech ei vaja pikka tutvustust. Tegu on Eesti ainsa tehnoloogiaülikooliga, mis hoiab au sees inseneri- ja tehnikaharidust. Koolis õpib enam kui 11 000 õpilast ning töötab veidi alla 2000 inimese.
Raamatupidamine on TalTechis lülitatud mitmete õppekavade koosseisu nii bakalaureuse kui magistritasemel. Samuti toimuvad raamatupidamist puudutavad kursused täiskasvanute täiendkoolituse raames.

Alates sellest aastast võeti raamatupidamise õpetamisel õppevahendina kasutusele Excellenti äritarkvara Standard Books.

„Tänapäeval käib suur osa finantsarvestusest arvutis spetsiaalsete programmide abil. Seda ala soovitakse niimoodi õppida ja leidsime, et on igati mõistlik seda ka nii õpetada,“ selgitab Kristiina Saarniit, kes ülikoolis raamatupidamise loenguid läbi viib. Standard Booksi kasutamine teeb õppe oluliselt praktilisemaks kui seni.

„Standard Books on Eestis laialdaselt kasutusel. Samuti on sellel äritarkvaral rohkelt funktsioone. Nii saame õppetöös suurema hulga valdkondi ära katta,“ selgitab Saarniit, miks just see valik tehti.

Tema sõnul saavad elementaarsed raamatupidamisega seotud teemad nagu müügi- ja ostuarvete sisestamine või aruannete väljavõtmine programmis lihtsalt selgeks. Neid asju läheb vaja igal ettevõttel. Kuluarvestus on juba veidi suuremate ettevõtete teema, kuid Standard Booksis saab ka seda valdkonda käsitleda.

Kursusel luuakse tarkvara kasutades realistlik olukord, mis meenutab igapäevast tegevust päris ettevõttes. Iga õpilane teeb „mängult“ oma ettevõtte, tegutseb sellega ning lahendab programmi abil mitmesuguseid ülesandeid.

„Täna võime öelda, et rahul on nii õppejõud kui ka tudengid. Esimene kursus on selja taga ning kokku on uutel alustel koolitust saanud ligikaudu 30 inimest. Kõik toimib hästi. Plaanime sügisest õpet laiendada, võtta õppeprogrammi sisse veelgi enam tarkvara funktsioone ning kaalumisel on äritarkvara kasutamine ka teiste õppeainete raames,“ räägib Kristiina Saarniit.

„Hindan väga koostööd Excellenti meeskonnaga. Kogu protsess, et äritarkvara õppevahendina kasutusele võtta käis kiirelt. Meie ettepanekule reageeriti operatiivselt ning leiti toimiv tehniline lahendus, mis ülikoolile ja õpilastele sobib,“ sõnab Saarniit lõpetuseks.

 

Willenbrock Baltic OÜ: tööleheveebi abil seadmete teenindusprotsessid ülevaatlikuks!

18. apr. 2024

Kasutajalood, Hooldusteenindus, Müük ja ladu

Raske- ja laotehnika edasimüüja Willenbrock Baltic OÜ jaoks katab Standard… Loe edasi

Kuidas Viimsi Vesi koostab arveid ühe päevaga?

18. apr. 2024

Kasutajalood, Vesi,Soojus,Gaas

Viimsi Vesi sai Excellenti abiga endale hästi… Loe edasi

APRILLI NIPINURK – kliendiklassifikaatorid, varjatud rida müügiarvele, automaatlausendite ja arvutusvalemite seadistamine jpm

17. apr. 2024

Nipinurk

APRILLI NIPID Mis on kliendiklassifikaator ja kuidas klassifikaatoreid… Loe edasi

Kristi Piper
projektijuht

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.

Liitu uudiskirjaga

Meie uudiskiri aitab Sul kursis olla viimaste Excellenti uudiste ja tootevärskendustega. Privaatsustingimustega saab tutvuda siin.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.