Sven Karuse

Automaatne ühendus Swedbankiga ja parem pangafailide import

Automaatne ühendus Swedbankiga on kohal! Samuti on teiste pankadega toimuv pangafailide import muutunud senisest targemaks ja tõhusamaks. Pole kahtlust, et nende uudiste valguses muutub Teie ettevõtte raamatupidamine efektiivsemaks, kuna pangakannete käsitsi sisestamise saab nüüd jätta automaatsetele süsteemidele.

Automaatne ühendus Swedbankiga

Standard Booksi tarkvara kasutav ettevõte saab nüüdsest teha pangatoiminguid Swedbankiga otse äritarkvaras. Automaatne ühendus muudab kindlasti oluliselt just nende ettevõtete elu, kelle pangakontol on palju liikumisi. Samas on seda mõistlik kasutada kõigil, kes Standard Booksiga töötavad, kuna lahendus on Teie jaoks tasuta. Sõlmida tuleb vaid Swedbank Gateway operaatori kanali leping.

Enam ei pea Swedbanki faile käsitsi eksportima või importima. Soovides arvet tasuda, tuleb programmis teha tasumine ja see otse programmist panka saata. Peale makse töötlemist pangas jõuab info tasumise kinnitamise või tagasilükkamise kohta tagasi Standard Booksi ning värvib tasumise sirvi aknas vastavalt kas roheliseks või punaseks.

Samuti jõuab automaatselt programmi ettevõtte eelmise päeva pangaväljavõte. Kuna uus lahendus on „õppimisvõimeline“ saab see lisaks põhitehingutele nagu müügiarvete laekumised ning ostuarvete tasumised, aru ka muud tüüpi väljavõtte ridadest ja suudab raamatupidaja eest ise finantskanded ära teha. Näiteks saab programmile õpetada, et teatud tunnusega maksed on majanduskulu või laenu tagasimakse ning edaspidi kajastuvad kõik selliste tunnusega maksed õigetel kontode

Kasulik lahendus raamatupidamisbüroodele

Automaatne liidestus Swedbankiga on ideaalne ka raamatupidamisbüroodele. Kui varem vahetati klientidega kord kuus dokumente ja büroo töötaja pidi need käsitsi programmi sisestama, siis nüüd saab büroo töötaja näha oma kliendi rahaliikumisi otse programmis. Kogu info tasumiste, laekumiste ja muude kannete kohta liigub Swedbanki ja tarkvara vahel automaatselt.

Kui raamatupidamisbüroos on kasutatavad standardsed kontoplaanid ja  tarkvarale konteeringud ühel korral „selgeks õpetatud“, siis saab seda sama skeemi kõigile teistele klientidele vaevata üle kanda.

Raamatupidamiskanded koos pangafailide impordiga

Kui Swedbankiga muutus Standard Booksi ühendus automaatseks, siis ka teiste pankade kasutamisel on programm nüüd võimekam. Sarnaselt Swedbanki kasutajatele, saab nüüd mistahes panga klient importida kogu konto väljavõtte ning sellest koostatakse vastavalt ette antud määrangutele lisaks laekumistele ja tasumistele ka finantskanded.

Imporditud pangatoimingud, millest ei osata programmis kohe õiget kaarti koostada, salvestatakse Töötlemata kannete registrisse. Töötlemata kannetel saab valida, millist tüüpi kande peaks programm sellest koostama ja kas see reegel kehtib antud tüüpi kande puhul ühe korra või ka edaspidi. Valides tüübiga sidumise, koostatakse ka tulevikus sarnastest tehingutest sarnane kanne. Tüüpide eristamiseks saab lisaks panga poolt edastatavatele toimingu tüüpidele, millega määratakse ära näiteks teenustasud või intressid, kasutada ka enda ja vastaspoole IBAN-eid, selgitust või selle osa.

Raamatupidaja ei ole enam andmesisestaja

Üks meie programmi testkasutajatest hakkas hiljuti kasutama Swedbanki liidestust ning importima Luminorist panga väljavõtet uue loogika alusel. Samuti võeti kasutusele e-arvete saatmine ja vastuvõtmine ning hakati kasutama lahendust tšekkide digitaliseerimiseks. Pärast uute funktsioonide kasutusele võttu tõdes, et kõik need võimalused üheskoos aitavad raamatupidajal maha jätta tuima andmesisestamise töö ning võtta käsile ülesanded, mis ettevõttele enam väärtust loovad. Näiteks saab raamatupidaja tegeleda ettevõtte finantstulemuste analüüsiga, panna raamatupidamissüsteemid tervikuna paremini tööle ning olla ettevõtte juhtkonnale sisuline partner raamatupidamise ja finantsidega seotud küsimustes.

Standard Booksi versiooniuuendus, kevad 2024

22. apr. 2024

Versiooniuuendused

Standard Booksil on valminud uus versioon ning alustame järk-järgult klientide üle… Loe edasi

Willenbrock Baltic OÜ: tööleheveebi abil seadmete teenindusprotsessid ülevaatlikuks!

18. apr. 2024

Kasutajalood, Hooldusteenindus, Müük ja ladu

Raske- ja laotehnika edasimüüja Willenbrock Baltic OÜ jaoks katab Standard… Loe edasi

Flow Finance’i jaoks on Standard Books alati esimene valik

18. apr. 2024

Kasutajalood, Raamatupidamine

Raamatupidamisteenust pakkuva Flow Finance´i jaoks on Standard Books oma mitmekesiste… Loe edasi

Kristi Piper
projektijuht

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Tekkis huvi? Proovi tasuta!

Tutvu Standard Books äritarkvara võimalustega lähemalt: jäta oma e-mail ja me võtame Sinuga personaalselt ühendust.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.

Liitu uudiskirjaga

Meie uudiskiri aitab Sul kursis olla viimaste Excellenti uudiste ja tootevärskendustega. Privaatsustingimustega saab tutvuda siin.

Aitäh!

Sinu kontaktandmed on meie kliendihaldurile saadetud. Võtame Sinuga ühendust.

Viga!

Andmeid ei õnnestunud saata.