Uuendatud 26. oktoober 2026
Kuidas sulgeda kasutaja ligipääs Excellent Portalisse?
Excellent Portali kasutaja ligipääse saab nüüd sulgeda otse Portalis. Portalis eemaldatud ligipääs ei mõjuta kasutaja sisenemist oma arvutisse installeeritud Excellent Booksi klientprogrammi.
Milla sulgeda kasutaja Portalis ja millal Excellent Booksis?
A) Kui töötaja lahkus ettevõttest, siis sulge isik Excellent Booksi klientprogrammis. Niimoodi suletakse tema ligipääs ka Portalisse ja kasutaja ei saa enam Portali kaudu sisse logida. Portalis eraldi sulgemist tegema ei pea.
B) Kui inimene kasutab Booksi edasi, aga Portali ligipääsu enam ei vaja, siis sulge ligipääs ainult Portalis. Excellent Booksi klientprogrammi kaudu jääb sisenemise võimalus alles kasutaja seniste õigustega.
Kasutaja sulgemine Portalis:
Kasutaja ligipääsu saab sulgeda ainult see, kes pääseb Portalis ligi menüüsse “Halduspaneel“. Vaikimisi on see õigus kasutaja, kes kuulub Portali kasutajagruppi “Admin”. NB! Oma kasutajat ei saa sulgeda. Samuti ei saa sulgeda viimast kasutajat, kes pääseb Halduspaneeli.
Kasutaja Portali ligipääsu sulgemiseks toimi nii:
- Ava Portalis Halduspaneel > “Kasutajad”.
- Klõpsa kasutaja real, kelle ligipääsu soovid peatada. Avaneb kasutaja kaart.
- Vajuta kolme punktiga menüüd (⋯), vali „Sulge kasutaja“ ja kinnita.
Kasutaja hetkeseis saab “Suletud” ja ta ei saa enam sellesse ettevõttesse Portali lehel sisse logida.
Kasutaja taasavamine:
Ava suletud kasutaja kaart, vajuta kolme punktiga menüüd (⋯) ja vali „Aktiveeri kasutaja“.
Kasutaja hetkeseis saab “Aktiivne” ja ta saab jälle Portali lehelt sisse logida.
NB! Kui kasutaja oli suletud Excellent Booksis (moodul Üldine > Registrid > Isikud), siis saab talle Portalis ligipääsu avada alles siis, kui kasutajale on esmalt avatud ligipääs Booksi klientprogrammile.