Leia kiirelt!

Kuidas saab piirata kasutaja ligipääsu programmi andmetele?Uuendatud 30. november 2021

Kasutajatele on võimalik seada piiranguid mitmel erineval viisil, et piirata programmi sisenemist. Näiteks, kui töötaja lahkub töölt. Järgnevalt mõned võimalused sisenemise piiramiseks.

1. Kasutaja sulgemine
Kui isiku kaart on olnud kasutusel, siis seda kustutada ei tohi, vaid tuleb sulgeda. Nii säilib andmebaasis kasutajate tegevuste ajalugu. Isiku sulgemine tee globaalse kasutaja kaardi peal (moodul  Tehnika > Registrid > Globaalsed kasutajad).
Leia ja ava kasutaja kaart ning märgi valik “Suletud“. Salvesta.

Kui sa globaalsete kasutajate registrist kasutajat ei leia, siis mine moodulisse Üldine > Registrid > Isikud.
Leia ja ava kasutaja kaart ning märgi valik “Suletud“. Salvesta.

2. Kasutajaõiguste muutmine
Kui soovid piirata ligipääsu osaliselt ehk ainult valitud funktsioonidele, siis saad muuta kasutajagrupi õiguseid. Neid saad muuta moodulis Üldine > Seadistused > Kasutajagrupid. Loe kasutaja õiguste seadistamisest täpsemalt SIIT

3. Valitud ettevõtetele ligipääs
Kui soovid piirata kasutaja ligipääsu kindlatele ettevõtetele ainult, siis seda saad seadistada globaalse kasutaja kaardil (moodul  Tehnika > Registrid > Globaalsed kasutajad). Leia ja ava kasutaja kaart ning “Ettevõtted” vahelehel eemalda ettevõtte rida, kuhu kasutaja ei tohi ligi pääseda. Rea kustutamiseks vajuta rea numbrile (nii et rida muutub aktiivseks) ja vajuta klaviatuuril Backspace klahvi. Salvesta.

 

 

(kasutaja kustutamine, kustutada, isiku eemaldamine, sulgemine)

Täname tagasiside eest! Soovi korral lisa oma kommentaar ja kontaktandmed, et saaksime Sinuga ühendust võtta.
Aitäh tagasiside eest!
Kommentaari saatmine ebaõnnestus